En smaskig efterrätt, servera den med vispad grädde.
Ingredienser
6 gelatinblad
4 ägg
1 dl socker
¾ dl konc. apelsinjuice
2 dl matlagningsyoghurt
Instruktioner
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skilj gulor och vitor åt. Vispa gulor och socker pösigt. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt juicen. Värm på svag värme tills gelatinet har smält. Låt det svalna lite.
Vispa vitorna till hårt skum. Blanda äggsmet, juice och matlagningsyoghurt. Vänd till sist försiktigt ner äggviteskummet. Häll det i en vattensköljd serveringsskål och låt fromagen stelna i kylskåp, 2-3 timmar.
Tack för en jättegod efterrättrecept!! Jag serverade den med frysta frukt och bär och mandarinklyftor från burk. Jag ger 5 stjärnor.