Rabarber- och apelsinfromage
En klassisk dessert som alla gillar! Det finns något härligt gammaldags över en fin fromage. Den ska förberedas i god till och behöver inte tas fram i förväg. En fromage smälter heller inte. Servera den läckert syrliga fromagen med lättvispad grädde.
Ingredienser
400 g rabarber, i bitar
2 apelsiner
3 dl strösocker
4½ dl vispgrädde
1 dl hackad sötmandel
9 blad gelatin
Kokosflingor
Instruktioner
- Riv skalet av en apelsin och pressa den. Sjud upp rabarber, apelsinsaft och skal. Rör ned socker, småkoka 30 min till massan blir lite seg. Låt kallna.
- Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Fiska upp dem, smält på lägsta värmen. Låt svalna.
- Vispa grädden hårt. Vänd ned rabarbern och mandeln.
- Rör ned gelatinet i en fin stråle. Slå upp fromagen i vattensköljd form. Ställ i kyl 2-3 tim.
- Vänd upp på fat. Strö på kokos och garnera med apelsinskivor.
Liknande recept
Kommentarer (0)