Apelsinfromage med apelsinchoklad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar 35 minuter

Smaskig dessert att bjuda på

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ¾ dl socker
  • 4 gelatinblad
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g blockchoklad med apelsinsmak
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med sockret. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Rör ner apelsinskal och saft i äggskummet. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i äggskummet. Vispa grädden och vitorna till hårt skum var för sig, blanda ner grädden i äggskummet. Sedan vänder du försiktigt ner äggviteskummet.
    2. Häll fromagen i portionsskålar och ställ dem kallt ca 2 timmar. Finhacka chokladen och strö den över fromagen strax innan servering. Strimlat apelsinskal kan också användas.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 30 min
    50-60
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben