Apelsinfromage på yoghurt med chokladkula på pinne

Serverar: 4 portioner

En härligt frisk och lagom syrlig efterrätt med små chokladtryfflar med smak av apelsin och choklad.

Ingredienser

  • Fromage
  • 1 apelsiner
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 2 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • Chokladkulor, 20-25 st
  • 1 apelsin
  • 300 g mörk choklad, 70%
  • 25 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 tsk flytande honung
  • ½ dl kakao
  • Pinnar att trä upp chokladkulorna
  • Garnering
  • Apelsin, skivor och strimlor av skalet
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Fromage: Pressa saften ur apelsinerna. Låt gelatinet svälla i en äggkopp tillsammans med 1 msk kallt vatten. Lös upp det genom att ställa äggkoppen i hett vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden lätt.
    2. Blanda gelatinet med apelsinsaften. Blanda ner det i ägguleblandningen. Vänd ner grädden och yoghurten i blandningen och till sist äggvitorna. Fördela blandningen i glas och ställ dem kallt i 2-3 timmar innan servering.
    3. Chokladkulor: Riv skalet av apelsinen. Hacka chokladen. Smält smör och grädde i en kastrull. Blanda ner chokladen, honungen samt apelsinskalet i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Häll smeten i en form och låt tryffeln stelna på ett svalt ställe. Forma små kulor och rulla dem i kakao. Trä varje tryffel på en pinne innan servering. Förvara svalt.
    4. Servering: Dekorera fromagen med en apelsinskiva, citronmeliss och några smala apelsinskalsstrimlor. Servera dem med en chokladkula.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben