Apelsinkaka med kanel och mandel

Serverar: 1 portioner

Kakan är god till en kopp te eller kaffe.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Finrivet skal av 2 apelsiner
  • ½ dl pressad apelsinsaft
  • ½ tsk kanel
  • ½ påse mandelspån, 25 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1½-litersform.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och finrivet apelsinskal. Rör ned det samt smöret och apelsinsaften i äggvispet.
    3. Häll smeten i formen. Strö på mandelspån blandat med kanel och grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Känn med sticka om kakan är färdiggräddad.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben