Apelsinkrämsfyllda chokladkakor

Serverar: 18 portioner

Apelsin och choklad är en ljuvlig kombination.

Ingredienser

  • 225 g grovhackad mörk choklad
  • 5 - 6 msk vetemjöl
  • 3 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 ¼ dl strösocker
  • Finrivet skal av en apelsin
  • Fyllning
  • 75 g osaltat, rumstempererat smör
  • 2 dl florsocker
  • Finrivet skal av en apelsin + pressad saft av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Smält chokladen och låt den svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa samman ägg, strösocker och apelsinskal i en annan bunke och rör ner den smälta chokladen och mjölblandningen. Klicka ut smeten på plåtarna med ca 5 cm mellanrum. Grädda 20 - 25 minuter, flytta sedan över kakorna på galler för att svalna.
    2. Vispa samman fyllningen till en luftig kräm. Bred krämen på undersidan av hälften av kakorna och sätt ihop med den andra hälften. Förvaras i lufttät burk i upp till 5 dagar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben