Apelsinkrämsfyllda kokoskakor

Tid: 25 minuter

Nästan som godis. En av de godaste småkakor jag ätit. Kakorna är flarnliknande (typ havreflarn) med en underbar apelsinkräm mellan.

Ingredienser

  • 3/4 dl smält smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ apelsin, rivet skal av
  • Apelsinkräm
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 4.5 drp apelsinsaft
  • Instruktioner

    1. Kakorna: Smält smöret och låt det sen stå och svalna.
    2. Tvätta apelsinerna mycket noga med ljummet vatten, torka sedan av dem med en ren handduk. Riv av skalet på apelsinen med ett rivjärn.
    3. Häll socker, ägg, kokosflingor, vetemjöl, bakpulver och det rivna apelsinskalet i en skål. Häll i det smälta och avsvalna smöret och rör om noga så allt blandar sig väl. Låt sedan smeten stå och dra 15-20 minuter.
    4. Klicka ut smeten med hjälp av en sked på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i 175 graders ugn i 5-6 minuter.
    5. Apelsinkräm: Sikta florsockret så det inte klumpar sig. Rör ihop smör, äggula, florsocker, vaniljsocker, några droppar apelsinsaft och det rivna apelsinskalet. Rör det till en slät kräm.
    6. Bred krämen på hälften av de bakade kokoskakorna, lägg resten av kakorna på kakorna med smörkräm, så har du två kakor med smörkräm mellan. Ät och njut!
    7. Bör frysas! Ta fram kakorna ur frysen när du behöver.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    Missdoe 31 augusti 2009

    Hur mycket florsocker ska det vara i krämen???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben