Apelsinkryddade kycklinglår

Serverar: 2 portioner

Härligt gott och friskt med apelsin smak

Ingredienser

  • 1 pkt kycklinglår á 300 g
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 purjolök, 125 g
  • 1 morot, 75 g
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Tina kycklinglåren. Koka upp apelsinjuicen med buljongtärningen i en gryta. Lägg i kycklinglåren och lägg på ett lock. Koka på svag värme ca 20 min.
    2. Skär purjolök och morot i tunna strimlor och lägg ner det i grytan. Låt koka ytterligare 5 min.
    3. Rör ut potatismjölet i vatten och häll det i grytan och låt det koka upp under omrörning.
    4. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben