Sesammarinerade kycklinglår med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En liten försmak av Thailand.

Ingredienser

  • 3 kycklinglår
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk sesamolja
  • 3 msk matolja
  • 4 msk sesamfrön
  • 3 msk soja
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 º. Lägg kycklinglåren på ett galler i en långpanna. Salta och peppra. Blanda ihop matolja, sesamolja och soja. Pensla kycklinglåren med blandningen och strö över sesamfrö.
    2. Stek i ugnen ca 35 minuter per sida.
    3. Servera med jasminris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bakbraxel 27 januari 2009

    jordnötssås?

    Wiola 6 september 2009

    Jättegod första, gången jag använt sesamolja en spännande upptäckt kommer att göra den fler gånger Hälsningar Wiola

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben