Kycklinglår med äggfralla special

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En mycket lyckad kombination. Glaseringen gav en härligt frasig yta och en underbar steksky. Skyn använde jag sen till äggfrallorna. Trodde jag även skulle behöva en sås till, men det behövdes inte. Frallan på bilden är min ”Jättefrallor med ost, oliver och sesam” som finns på MK

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår
  • 2 småfranska
  • 8 skivor ost (valfri sort)
  • 4 ägg
  • Vitlökspeppar
  • Salt
  • Glasering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk dill (torkad)
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk örtsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Blanda ihop alla ingredienser till glaseringen i en skål. Torka kycklingen och gnugga in vitlökspeppar och salt runt om.
    2. Pensla kycklingen flödigt med glaseringen runt om. Smörj en ugnsform och lägg i kycklingen, placera mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Ta ut formen och stäng av ugnen.
    3. Lägg kycklingen på ett uppläggningsfat. Dela frallorna och doppa snittytorna i stekskyn i formen och lägg på uppläggningsfatet. Skiva osten och lägg på frallorna, ställ in fatet på eftervärmen i ugnen så osten smälter.
    4. Stek under tiden äggen. Lägg äggen på frallorna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben