Apelsinkyckling med quinoasallad och mangosås

Serverar: 4 portioner

En lätt kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Det är en smakupplevelse med den egna mangosåsen. GI-vänligt och kalorisnålt

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk blandade hackade torkade örter, tex. Timjan, mejram, körvel
  • 1 apelsin
  • 2 röda paprikor
  • 125 g svarta oliver
  • Quinoasallad
  • 3 dl vit quinoa
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 apelsin
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • Mangosås
  • 1 mogen mango
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • ½ finhackad röd chili
  • Saften av 1 lime
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela filéerna i 3 bitar och lägg på en ugnsplåt. Häll över olivolja, strö på salt,peppar och örter. Skär apelsinen i skivor och fördela på plåten. Skär paprikan i bitar och lägg paprika och svarta oliver över kycklingen och blanda ordentligt. Sätt in i mittersta delen av ugnen i ca 20 minuter.
    2. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningar på paketet, ca 13 minuter. Häll av vattnet och lägg quinoan i en skål. Häll på olivolja och äppelcidervinäger. Strö på lite salt och nymald svartpeppar. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut filéer med en vass kniv. Blanda ner apelsinfiléerna och pressa den resterande saften från köttet över quinoan. Blanda ner mynta.
    3. Skala och skär mangon i små bitar. Lägg fruktköttet i en skål och blanda ner yoghurt, mynta och chili. Pressa limesaften över och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera kycklingfiléerna med quinoasallad och mangosås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben