Apelsinkyckling med bulgur

Serverar: 4 portioner

Lite nötter och torkad frukt brukar ofta ligga kvar efter jul. Jättegott att röra ner i en bulgur och servera till en apelsinkryddad kyckling.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0,5 purjolök, 1 dm
  • 1+1 msk smör
  • 0,5 dl torkad frukt, hackad, t ex dadlar, fikon, russin
  • 0,5 dl nötter, grovhackade
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st apelsin, strimlat skal+pressad saft
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur i hönsbuljongen enligt anvisningarna på paketet.
    2. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i frukt, nötter och den kokta bulgurn. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Stek dem i smör 4–5 minuter på medelvärme, vänd och stek ytterligare 4–5 minuter, nu under lock. Tillsätt apelsinskal och pressa över apelsinsaften. Servera med bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MrsMorrell 13 februari 2012

    SUPERgott blev det!!! Mycket uppskattat av min man! Denna kommer lagas MÅNGA MÅNGA gånger!!! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben