Apelsinkyckling med oliver

Serverar: 2 portioner

Underbart gott att använda apelsin i maten.

Ingredienser

  • Ca 400 g kycklingfilé (bröst eller lår)
  • 1 apelsin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • 1 dl hönsbuljong
  • 0,5 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 10 gröna oliver
  • Tillbehör
  • 2 dl couscous
  • Instruktioner

    1. Koka cous-cousen enligt instruktionerna på förpackningen.
    2. Tvätta apelsinen. Riv skalet fint, och pressa ur saften, Blanda kycklingbitarna med apelsinskal, salt och peppar. Stek dem i smör tills de är nästan genomstekta.
    3. Blanda apelsinsaften med buljong (eller vatten), creme fraiche och socker. Häll ner i stekpannan över kycklngen och låt koka under lock i ca 5 minuter. Blanda majsstärkelsen med lite vatten, och rör ner i såsen. Koka upp. Skiva oliverna, och rör ner dem.
    4. Servera med cous-cous.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 30 september 2009

    Hej, till sist så har jag lagat till receptet. Det var som vanligt underbart gott o egentligen är poängskalan 5 alldeles för låg. Tack så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben