Apelsinkyckling med svamp och timjanrisotto

Serverar: 4 portioner

Kyckling och apelsin är en underbar kombination.

Ingredienser

  • 4 färska eller frysta kycklingklubbor, ca 800 g, tinade
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartavinbärsblad
  • Glaze
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl apelsinjuice koncentrerad
  • Risotto
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g champinjoner, i klyftor
  • 2 tsk flytande margarin flytande
  • 3 dl avorioris
  • 7-8 dl hönsbuljong av tärning
  • 50 g riven ost gärna parmesan
  • 2 msk färsk timjan hackad
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 krm salladsblad
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Krydda kycklingklubborna med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen med skinnsidan nedåt ca 15 minuter. Vänd och stek ytterligare 30 min.
    3. Koka socker och juice till en simmig konsistens, pensla kycklingen med blandningen mot slutet av stektiden.
    4. Fräs lök och svamp i fettet i en kastrull utan att de tar färg. Tillsätt riset, rör om och fräs 1-2 minuter tills riset ser genomskinligt ut. Häll på buljong så att det täcker. Koka på svag värme.
    5. Späd med mer buljong allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills riset är mjukt, ca 20 minuter. Rör i ost och timjan. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera risotton med kyckling och salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NicolinaZ 4 augusti 2008

    1 krm svartavinbärsblad???? Måste vara någon annan mängd väl, och vad ska man göra med dem?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben