Apelsinmarmelad

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

God, enkel apelsinmarmelad utan några konserveringsmedel. Jag fryser in största delen av marmeladen i en plastlåda. Marmeladen blir inte hård i frysen utan det är lätt att ta en lagom mängd att förvara i glasburk i kylen. I kylen håller den i minst 1 månad.

Ingredienser

  • 2 kg apelsiner
  • 2 st citroner
  • 8 dl vatten
  • 2 l socker
  • Instruktioner

    Tvätta apelsinerna och citronerna noga i vamt vatten. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten, apelsin och citron. Koka i 15 minuter. Kör med stavmixer för att få en slätare marmelad. Häll i socker och koka ytterligare 30 minuter. Låt svalna och förvara i kyl det som skall ätas direkt, resten bör frysas. (Se kommentar)

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (4)

    sarroo 12 november 2010

    Hej, jag funderar hur länge håller sig marmeladen i kylen? Tänkte ge i julklapp :)

    misseber 3 maj 2011

    Jättegott recept! Det blir väldigt mycket marmelad däremot, så ett tips är att man kan göra halva receptet och ändå har en del över att frysa :)

    Jzetterberg 14 december 2011

    Som Johanna skrev så blir det sjukt mycket marmelad så halv sats räcker mycket väl!! Hade även i lite mera socker då jag är lite klen och tyckte den blev lite sur! :)

    Tinak 11 april 2013

    Jättegod marmelad, gjorde halv sats som gav ungefär 4,5 l marmelad=)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben