Serverar: 1 portioner
Tid: 1 timme
God, enkel apelsinmarmelad utan några konserveringsmedel. Jag fryser in största delen av marmeladen i en plastlåda. Marmeladen blir inte hård i frysen utan det är lätt att ta en lagom mängd att förvara i glasburk i kylen. I kylen håller den i minst 1 månad.
Tvätta apelsinerna och citronerna noga i vamt vatten. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten, apelsin och citron. Koka i 15 minuter. Kör med stavmixer för att få en slätare marmelad. Häll i socker och koka ytterligare 30 minuter. Låt svalna och förvara i kyl det som skall ätas direkt, resten bör frysas. (Se kommentar)
Hej, jag funderar hur länge håller sig marmeladen i kylen? Tänkte ge i julklapp :)
Jättegott recept! Det blir väldigt mycket marmelad däremot, så ett tips är att man kan göra halva receptet och ändå har en del över att frysa :)
Som Johanna skrev så blir det sjukt mycket marmelad så halv sats räcker mycket väl!! Hade även i lite mera socker då jag är lite klen och tyckte den blev lite sur! :)
Jättegod marmelad, gjorde halv sats som gav ungefär 4,5 l marmelad=)