Tekakor med apelsinmarmelad i

Serverar: 16 portioner

Tid: 2 timmar

Goda och mjuka tekakor med apelsinmarmelad i. Min mamma brukade göra något liknande när jag var liten. Hur lätta som helst! Receptet gav mig 16 tekakor, ca 10 cm stora.

Ingredienser

  • 1 paket jäst
  • 1 tsk salt
  • 75 g margarin
  • ½ dl sirap
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • ca 10 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll i salt och sirap, rör om till jästen lösts upp.
    2. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till fingervärme och häll ner i bunken.
    3. Tillsätt apelsinmarmeladen och rör runt. (Har du sockerfri marmelad som jag kan du hälla i lite honung för sötmans skull) Tillsätt mjöl till degen känns bra och släpper från kanterna.
    4. Jäs 45-60 minuter
    5. Gör 10-16 jämnstora bullar och platta ut dem som du vill ha dem, eller kavla ut degen och använd en form efter hur stora tekakor du vill ha. Låt kakorna jäsa på plåten ca 30 min.
    6. Pricka kakorna med en gaffel och pensla dem med ljummet vatten
    7. Grädda ca 10 min, eller tills kakorna fått fin gyllenbrun färg
    8. Pensla igen med ljummet vatten och låt kakorna kallna, eller ät dem ljumna med ost och marmelad. :)

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (1)

    mammuten80 19 augusti 2011

    hur många grader ska ugnen vara på?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben