Katrines apelsinmarmelad

Tid: 4 timmar

Perfekt att göra som en gåva eller att bara kunna njuta av något gott själv.

Ingredienser

  • 8 apelsiner
  • 1 citron
  • 10 dl vatten
  • 1 kg strösocker
  • 2 tsk röd melatin, vegetabiliskt geleringsmedel som ger sylt och marmelad fin konsistens på kort koktid
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    Skrubba apelsinerna och citronen väl i ljummet vatten. Skiva dem tunt och plocka bort alla kärnor. Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet. Låt dra i ett par timmar så blir marmeladen inte bitter. Koka upp och småkoka i 1 timme. Rör om då och då. Mixa eventuellt för en slätare marmelad. Rör i sockret och koka i 10 minuter. Blanda melatin med 2 msk socker och rör ner i grytan. Koka i 3 minuter. Låt marmeladen stå i 10 minuter. Häll upp i vackra burkar och sätt på lock. Häng en torkad apelsinskiva i ett vackert band runt burken.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben