Apelsinpaj "nyfiket"

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Den här pajen ser inte mycket ut för världen men jäklarns vad god den är! Ge den en chans och ni kommer INTE ångra er... =)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 80 g smör
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1½ msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g mjukt smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • Saft av en apelsin
  • Skal av 2 apelsiner
  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen. Tryck ut degen i pajformen och nagga med en gaffel. Låt degen vila i kylskåpet så den blir kall. Förgrädda pajdegen i ca 10 minuter på 200 grader.
    2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett åt gången. I med saft och skal. Hacka nötterna lite och blanda dem sedan i smeten tillsammans med mjölet. Häll smeten i pajskalet och grädda längst ner i ugnen i 10-15 minuter. Täck pajen med folie och grädda sedan 10-15 minuter till.
    3. Pudra florsocker över och servera med vaniljglass!!
    4. http://bangboom.blogg.se

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anluk 9 oktober 2009

    Måste fråga, är det osaltade cashewnötter man ska ha i??

    Bangboom 1 juli 2011

    Jag hade saltade... Går nog bra vilket som! =)

    nordan71 4 november 2011

    Gott! Nötterna slopar jag nog nästa gång men det är ju en smaksak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben