Hittade detta i en tidning för några år sedan. En god variant av både fläsk och rösti.
Ingredienser
800 g rimmat sidfläsk, bit
1 apelsin
1 msk soja
2 msk socker
10 stora potatisar
100 g hasselnötter, skalade
salt
peppar
smör, till stekning
Instruktioner
Skär svålen av fläsket och avlägsna eventuellt brosk.
Skölj och riv skalet av apelsinen, pressa ur saften. Blanda en marinad av apelsinjuice, -skal, soja och socker.
Värm ugnen till 180 grader. Pensla fläsket med apelsinmarinaden och sätt in i ugn. Ugnsstek i ca 45 minuter. Pensla fläsket med marinaden var femte minut.
Skala och riv potatisen grovt på rivjärn pressa vätskan ur potatisen med händerna.
Krossa de skalade hasselnötterna i mortel och blanda med potatisen.
Krydda med salt och peppar.
Klicka ut en hög potatisriv i en stekpanna med brynt smör, platta till med stekspade. Stek ett par minuter per sida tills potatisplättarna har fin färg.
Skiva fläsket och servera med röstin och gärna en rödkålssallad.