Apelsinpenslat sidfläsk med hasselnötsrösti

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Hittade detta i en tidning för några år sedan. En god variant av både fläsk och rösti.

Ingredienser

  • 800 g rimmat sidfläsk, bit
  • 1 apelsin
  • 1 msk soja
  • 2 msk socker
  • 10 stora potatisar
  • 100 g hasselnötter, skalade
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär svålen av fläsket och avlägsna eventuellt brosk.
    2. Skölj och riv skalet av apelsinen, pressa ur saften. Blanda en marinad av apelsinjuice, -skal, soja och socker.
    3. Värm ugnen till 180 grader. Pensla fläsket med apelsinmarinaden och sätt in i ugn. Ugnsstek i ca 45 minuter. Pensla fläsket med marinaden var femte minut.
    4. Skala och riv potatisen grovt på rivjärn pressa vätskan ur potatisen med händerna.
    5. Krossa de skalade hasselnötterna i mortel och blanda med potatisen. Krydda med salt och peppar.
    6. Klicka ut en hög potatisriv i en stekpanna med brynt smör, platta till med stekspade. Stek ett par minuter per sida tills potatisplättarna har fin färg.
    7. Skiva fläsket och servera med röstin och gärna en rödkålssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben