Apelsinrulle

Serverar: 40 portioner

Mördegen är fylld med en härligt apelsinsmakande mandelfyllning. Färga fyllningen med röd karamellfärg.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 g mandel
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • Rivet skal från 1 apelsin
  • 1 msk syltat apelsinskal
  • Ev. röd karamellfärg
  • Glasyr
  • Florsocker utrört i lite vatten
  • Hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till mördegen och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
    2. Fyllning: Skålla och skala mandeln. Kör mandeln i matberedare och blanda med florsocker. Tillsätt övriga ingredienser och färga ev. massan med lite röd karamellfärg, som lösts upp i lite,lite vatten. Forma fyllningen till en lång rulle på mjölat bakbord.
    3. Ta ut mördegen från kylen. Dela i fyra delar och kavla ut varje del till 10 cm breda, platta längder. Lägg på mandelrullen och svep den runt mördegen. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
    4. Grädda de fyllda längderna i 175 grader 10-15 minuter. Låt dem svalna.
    5. Blanda samman glasyren och pensla längderna med den. Strö på hackade pistaschnötter. Skär rullarna på snedden till mindre kakor.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    1

    Kommentarer (2)

    mrex3m 12 december 2011

    Detta är min favorit julkaka!

    Bernhard2009 13 september 2015

    Åh, min mamma bakade alltid dessa till jul. Har sökt receptet men inte hittat det bland hennes receptsamling. Tack, tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben