Apelsinrulle

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Rulltårta med apelsinsmak

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • Fyllning
  • 1 apelsin
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mandel (skållad)
  • Garnering
  • Grädde (vispad)
  • Apelsinklyftor
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om.
    2. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 250°C, 4-5 min.
    3. Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.
    4. Borsta apelsinen väl med ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet. Pressa ur saften. Vispa ihop ägg, socker, apelsinskal och apelsinsaft i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Klicka i matfettet under omrörning. Vispa krämen tills den svalnar.
    5. Vispa grädden till fast skum. Grovhacka mandeln. Vänd ner apelsinkrämen och mandeln i grädden. Bred ut det på kakan och rulla ihop.
    6. Garnera med spritsad grädde, apelsinklyftor och sikta lite kanel över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Miltons7a 23 mars 2009

    den här brukar min syster göra den är jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben