Farmors apelsinrullar

Tid: 1 timme 30 minuter

Dessa och pepparkakor är ett måste på jul. Lite krångliga att baka men är verkligen värt besväret.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 225 gr vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 75 gr strösocker
  • 150 gr smör
  • Fyllning
  • 100 g sötmandel
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • Rivet skal av en apelsin
  • Röd karamellfärg
  • Glasyr
  • 1½ dl flor socker
  • 1½ msk cacao
  • 1½ msk vatten
  • Pärlsocker
  • Grön karamellfärg
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna till mördegen och arbeta samman till en jämn deg. Låt stå kallt i ca. 30 minuter.. Skålla och skala mandeln. Blanda med florsocker och äggvita och färga den röd och låt den stå och stelna till. Kavla ut mördegen till en stor platta och dela den i 3 st. 10 cm remsor. Forma fyllningen till 3 långa korvar och lägg en på var mördegsremsa. Rulla ihop rullarna och rulla in dem i smörpapper hårt med skarven på mördegen nedåt, även pappersskarven nedåt. Grädda på 250 gr mitt i ugnen i 10 minuter. Skär upp pappret och titta så att rullarna är gräddade. Låt svalna. Blanda glasyren och bred det på de kalla längderna. Blanda pärlsocker med grön karamellfärg och strö på glasyren. Skär i bitar när glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben