Apelsinrulle med hasselnötskräm

Serverar: 1 portioner

Rulltårta är gott! Här är en lite annorlunda variant.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 5 msk potatismjöl
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 100 g malda hasselnötter
  • 1 äggula
  • Saft av ca 1/2 apelsin
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt apelsinskalet. Sikta ned potatismjöl blandat med vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakpapper, och grädda genast i 225 - 250° ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den kallna under pannan.
    2. Rör smör och socker poröst till fyllningen. Tillsätt malda nötter och äggula och smaka av med lite apelsinsaft. Bred nötsmöret över den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben