Apelsinrutor

Serverar: 16-20 portioner

Gillar du apelsinkakor? Då ska du prova denne långpannekakan.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ krm salt
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Indränkning
  • 2 dl florsocker
  • Saft av 1 – 2 apelsiner
  • 2 msk vatten
  • Garnering
  • 1 – 2 apelsiner
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och rivet apelsinskal pösigt. Rör ned mjöl blandat med bakpulver omväxlande med matfett. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna, 20 x 30 cm. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.
    2. Rör samman florsocker, apelsinsaft och vatten till en lag. Picka kakan med en provnål och häll över lagen.
    3. Skär den kalla kakan i jämnstora bitar och garnera med tunnskurna apelsinskivor.
    4. Du kan byta ut apelsinskal och –saft mot rivet skal och saft av 1 citron. Pröva gärna också lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben