Apelsinsallad med kolasås

Serverar: 6 portioner

Supergott!

Ingredienser

  • 6 apelsiner
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 8 stjärnanis
  • Kolasås
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 1/2 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Riv det yttersta av skalet på två av apelsinerna. Gärna med ett så kallat cestjärn, då får du långa fina strimlor. Annars duger den fina sidan på rivjärnet.
    2. Skala apelsinerna med kniv så du får bort den vita hinnan. Skär dem i mindre bitar.
    3. Koka upp vatten, socker, rivet apelsinskal och stjärnanis. Dra lagen åt sidan och låt svalna i 10 minuter. Häll den sedan över apelsinerna. Ställ kallt i cirka 1 timme före servering.
    4. Koka upp strösocker, sirap, grädde och kakao. Dra ned värmen och rör om då och då, koka kolasåsen till simmig konsistens i cirka 15 minuter.
    5. Servera såsen till apelsinsalladen. Stjärnanisen går inte att äta, men den är vacker, så låt den gärna ligga kvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben