Aprikos- och apelsinbollar med kakao

Serverar: 20 portioner

Rulla bollarna i vanligt kakaopulver eller rå krossad kakao.

Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter (naturella)
  • 1 ½ dl valnötter
  • 1 msk kakao
  • 2 dl torkade aprikoser
  • Skal av 1 apelsin
  • Färskpressad juice av ½ apelsin
  • 1 msk honung
  • ½ dl kakaopulver eller krossade råa kakaobitar att rulla bollarna i
  • Instruktioner

    1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt kakao och mixa tills det blandar sig. Tillsätt aprikoser, apelsin och honung. Mixa till en seg smet.
    2. Forma smeten till bollar och rulla i krossad rå kakao eller kakaopulver.
    3. Rå kakao är opreparerade, krossade kakaobönor säljs i välsorterade Hälsokostavdelningar och chokladbutiker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben