Aprikosmarinerade kycklingspett med sesamdressing

Serverar: 10 portioner

Perfekt på buffén

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • Marinad
  • 2 lime
  • 1 röd chilifrukt
  • 3/4 dl aprikosmarmelad
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk råsocker
  • Sesamdipp
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 bit färsk ingefära, ca 50g
  • 2 lime
  • 1 dl ljus japansk soja
  • ½ dl vatten
  • 4 msk råsocker
  • ½ msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk sesamolja
  • ½ dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär kycklingfiléerna i bitar, ca 3x3 cm. Halvera och pressa saften ur limen. Kärna ur och skär chilin i bitar. Mixa limesaft, chili, aprikosmarmelad, soja, olja och socker med mixerstav. Blanda kycklingen med marinaden och låt stå i kylskåpet och marinera ca 6 timmar.
    2. Dupp: Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Skala och finriv ingefäran, halvera och pressa saften ur limen. Blanda ingefära, limsaft, soja, vatten, socker, majsstärkelse och olja i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt dippen kallna. Blanda i sesamfrön och gräslök precis före servering.
    3. Låt kycklingbitarna rinna av och trä upp dem på små blötlagda grillspett av trä, krydda med salt. Grilla spetten runtom på utegrill eller i en grillpanna ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Servera spetten med dippen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben