Aprikosmarmelad

Tid: 1 timme

Lätt att göra uppskattat pålägg.

Ingredienser

  • 500 gr. torkade aprikoser
  • 1½ l vatten
  • Saft av 2 citroner
  • 9½ dl socker
  • Instruktioner

    Lägg aprikoserna i blöt över natten . Slå allt i en gryta och låt frukten koka till mos Rör emellanåt. Sätt till citronsaften och sockret lite i taget.Koka under omröring tills marmeladen är glansig ca 20 min. Slå upp marmeladen på rena varma glasburkar. Om så vill parafinera när marmeladen kallnat. Förvaras kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zonale 30 mars 2008

    Mycket god och enkel att göra! Passa på marmeladälskare!

    gds877 23 januari 2010

    Den var enkel att göra och god till den rostade frukostbullen så här på lördagmorgonen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben