Aprikospaj med kesella

En god paj, servera gärna med lite vispad grädde till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125-150 g margarin
  • 3 ½ dl mjöl
  • 1 dl mannagryn
  • 1 dl socker
  • Fyllning
  • 1 burk aprikoser (425 g)
  • 2 ägg
  • 1 burk kesella gourmet (250 g)
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker el. 1 msk citronskal
  • l
  • Instruktioner

    Mixa alla ingredienser till pajdegen i en mixer. Tryck ut degen i en form (26cm) med löstagbar kant. Förgrädda ca 12 min i 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ner kesella, mjöl och vaniljsocker. Låt aprikoserna rinna av ordentligt och skär dom sedan i småbitar. Bottna pajskalet med aprikoser och bred sedan fyllningen över. Grädda sedan ca 25- 30 minuter i 200 grader tills fyllningen stelnat utan att ha fått för mycket färg.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben