Aprikosrutor i långpanna

Serverar: 20 portioner

Goda och lättbakade brödbitar med lite torkad frukt som passar utmärkt till ost.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 1 dl linfrö
  • ½ dl strimlade torkade aprikoser
  • 4½ dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Mjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och lös upp den i lite av den ljumma mjölken i en degblandare. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, aprikoser, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper degbunken, 5-10 minuter. Tillsätt ev lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt 40 minuter.
    2. Tryck ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Skär rutor med en degskrapa, tryck ända ner i bottnen. Låt jäsa 30 minuter.
    3. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
    4. Strö flingsalt och lite mjöl över degkakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Ta ut, stjälp upp och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben