Aprikostårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en superb dessert till alla typer av huvudrätter.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten (Kokande)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 burk aprikoser
  • Instruktioner

    1. 1. Vispa ägg och socker poröst. 2. Häll i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokande vatten. Rör om. 3. Smält margarinet och farinsockret i en stekpanna. OBS. Stekpannan skall kunna ställas in i ugnen. Man kan med fördel använda en gammal förbrukad stekpanna där skaftet är borttaget. 4. Häll över smeten och lägg de väl avrunna aprikoserna med hålsidan upp. 5. Bakas i ugnen i 225 grader i 35-40 minuter. 6. Tag ut kakan. Tag en flat tallrik och lägg över och stjälp upp den färdiga tårtan på denna, upp och ned.
    2. Serveras med grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben