Detta är en superb dessert till alla typer av huvudrätter.
Ingredienser
100 g margarin
1 dl brunt farinsocker
2 st ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl vatten (Kokande)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 burk aprikoser
Instruktioner
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Häll i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokande vatten. Rör om.
3. Smält margarinet och farinsockret i en stekpanna. OBS. Stekpannan skall kunna ställas in i ugnen. Man kan med fördel använda en gammal förbrukad stekpanna där skaftet är borttaget.
4. Häll över smeten och lägg de väl avrunna aprikoserna med hålsidan upp.
5. Bakas i ugnen i 225 grader i 35-40 minuter.
6. Tag ut kakan. Tag en flat tallrik och lägg över och stjälp upp den färdiga tårtan på denna, upp och ned.