Mammas aprikostårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

På födelsedagar i evighet har min mamma gjort denna tårta så därför har den blivit en klassiker!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl råsocker
  • 80 g malda nötter
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk potatismjöl
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g aprikoser
  • Garnering
  • ½ msk florsocker
  • 10 st aprikoser
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Rör försiktigt ner mjölet blandat med bakpulvret och vänd ner de maldda nötterna.
    3. Täck en braspanna med smörgåspapper och bred ut smeten. Grädda den i 250 grader i 5 min.
    4. Stjälp därefter upp den på smörpapper. Drag av det papper kakan gräddats på. Pensla ev. med kallt vatten, så går det lättare. Låt den kallna.
    5. Vispa grädden och vänd ner de hackade aprikoserna, och bred ut fyllningen. Rulla ihop.
    6. Sikta florsocker överst och garnera med aprikoser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben