Mandel- och aprikostårta med bär

Serverar: 6 portioner

Tål du inte, eller gillar inte mandel kan du byta den mot pumpakärnor och pinjenötter. Botten är god och knaprig. Insvept i plastfilm håller den sig i minst 1 dygn i kylskåp.

Ingredienser

  • 200 g mandel, gärna med skal
  • 100 g torkade aprikoser
  • 2-3 msk rom eller annan sprit eller apelsinjuice
  • ½ dl kokosflingor
  • Garnering
  • Bär
  • 3 dl vispgrädde
  • Flagad mandel eller solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Kör mandel och aprikoser till smulor i matberedare. Fukta blandningen med sprit eller juice, så att den blir ungefär som en smulig deg. Fodra en pajform med löstagbar kant med plastfilm och tumma ut pajdegen. Använd kokosflingor som strössel ovanpå för att den inte ska bli för klibbig på fingrarna, Ställ formen kallt en stund för att stelna och torka något.
    2. Ta upp botten ur formen och lägg den på ett fat. Vispa grädden. Garnera vid servering med bär och grädde. Här har jag valt hallon, jordgubbar, vindruvor och blåbär samt strött över lite flagad mandel. Solroskärnor är också en möjlighet. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben