Aptitretande Vivaldirullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Spännande rätt med smak av Italien. Kan även serveras som huvudrätt med t ex fullkornsris och sallad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig.

Ingredienser

  • 3 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk röd currypasta
  • 2.5 dl grädde (m hög fetthalt)
  • 1 msk dinkelmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g mozzarella
  • 12 skivor lufttorkad skinka t ex Parma
  • 24 st gröna sparrisar, förvällda
  • 50 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Hacka löken, fräs den mjuk i lite smör i en kastrull. Tillsätt vin, tomatpuré och currypasta. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp. Red av med en msk dinkelmjöl utrört i lite vatten och smaka av med salt och vitpeppar. Skiva mozzarellan. Rulla in två sparrisar och mozzarella i varje skinkskiva.
    3. Smörj en ugnssäker form och lägg skinkrullarna i formen. Hyvla parmesan över. Sätt formen högt i ugnen så att rätten blir varm och får fin färg samtidigt.
    4. Häll den varma såsen på fyra tallrikar och fördela de färdiggratinerade skinkrullarna ovanpå. Klart att servera!

    Liknande recept

    4
    1 h 24 min
    2
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben