Du trollar enkelt fram en aptitretande pizza med en fyllning av mozzarella, färsk basilika och solmogna tomater, som smakar och doftar ljuvligt.
Ingredienser
Botten
½ pkt jäst, 25 g
1½ dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
Ca 5 dl vetemjöl
Fyllning
3 msk tomatpuré
4 tomater
2 msk hackad, färsk basilika
Salt
Svartpeppar
200 g mozzarella
Garnering
Basilikablad
Instruktioner
- Börja med bottnen. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt olivolja och salt i degspadet. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en slät deg. Knåda degen blank och smidig på ett mjölat bord.
- Lägg tillbaka degen i bunken. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter på en dragfri och rumsvarm plats. Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp och knåda degen igen på ett mjölat bord, platta ut den något. Vänd degen och kavla ut den till en rund botten. Vik upp en kant runtom.
- Bred ut tomatpuré på bottnen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö den hackade basilikan över tomaterna. Salta och peppra. Skiva eller strimla mozzarellan och fördela den överst.
- För försiktigt över pizzan till en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Calzone med parmaskinka och mozzarella
Calzone är en inbakad pizza, eller en tjock deg som omsluter en fyl...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...