Pizza med mozzarella

Serverar: 1 portioner

Du trollar enkelt fram en aptitretande pizza med en fyllning av mozzarella, färsk basilika och solmogna tomater, som smakar och doftar ljuvligt.

Ingredienser

  • Botten
  • ½ pkt jäst, 25 g
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 tomater
  • 2 msk hackad, färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g mozzarella
  • Garnering
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
    2. Tillsätt olivolja och salt i degspadet. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en slät deg. Knåda degen blank och smidig på ett mjölat bord.
    3. Lägg tillbaka degen i bunken. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter på en dragfri och rumsvarm plats. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Ta upp och knåda degen igen på ett mjölat bord, platta ut den något. Vänd degen och kavla ut den till en rund botten. Vik upp en kant runtom.
    5. Bred ut tomatpuré på bottnen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö den hackade basilikan över tomaterna. Salta och peppra. Skiva eller strimla mozzarellan och fördela den överst.
    6. För försiktigt över pizzan till en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten smält och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Calzone med parmaskinka och mozzarella
    Calzone är en inbakad pizza, eller en tjock deg som omsluter en fyl...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben