Pannbiff på brynt bröd

Serverar: 4 portioner

Här är en riktigt aptitretande godsak att ställa fram till lunch eller på kvällskvisten. Saftigt grovmalet kött på brödet och till det mängder av "udda" tillbehör att reta smaklökarna med.

Ingredienser

  • 400 g malet nötkött, helst grovmalet
  • ½ tsk buljongpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl tjock grädde
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 8 skivor vitt bröd
  • Smör eller margarin
  • Lökringar
  • Chilisås
  • Syltlök
  • Persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en stor skål. Strö över buljongpulver och salt och rör om. Tillsätt grädden lite i taget. Blanda i gräslök och ev lite vatten om färsen är hård. Forma färsen till 8 biffar.
    2. Stek brödet i lätt brynt matfett till guldgul färg på båda sidor och lägg dem på tallrikar.
    3. Bryn matfett i en stor stekpanna, lägg i biffarna och platta till dem med stekspaden. Stek biffarna 2 minuter på varje sida till fin färg.
    4. Lägg upp biffarna på brödskivorna och lägg på lökringar, chilisås, syltlök och persilja.
    5. För att få hela, fina lökringar till garnering är det bäst att skära löken med skal i tunna skivor och först därefter ta bort skalet.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben