Arabisk Beriani

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Den här rätten är super god, men då skall man ha rätta kryddor till den. Men en sak; den har ganska mycket energi på grund av mandel, potatis o annat gott, men ingen fara man går inte upp i vikt, bättre än pizza i alla fall, så testa.

Ingredienser

  • 3 - 4 kycklinglår
  • 5 potatis
  • 50 g mandel
  • 100 g russin
  • 4 dl basmatiris
  • 4 ½ dl kycklingbuljong
  • 1 msk Biriani krydda, eller enligt smak ( kan fås från utländska butiker eller )
  • ½ msk curry
  • ½ tsk svart peppar
  • ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Först så skall man koka kycklinglåren med salt. De skall bli riktigt mjuka.
    2. Under tiden de kokar så skall du koka madeln för att kunna ta bort skalen från den ifall du har mandel med skal, om inte så skall du koka mandel lite o hälla ut vattnet.
    3. Skala potatisen och skär i bitar, inte små utan kanska små typ 2 cm brett. Stek potatis och låt sedan ligga på en tallrik efter stekningen med hushållspapper under för att oljan skall sugas bort.
    4. När kycklingen är färdig tar du ut kycklingen för att kallna. Buljongen skall du mäta ut av 4 ½ dl för att koka riset i det. Koka riset på 3 värme för att det inte skall brännas. Rör om då o då.
    5. Smula kycklingen till strimlor, använd bara det rena köttet om man inte tycker om det andra, men bara köttet.
    6. När alla ingredienser är färdiga skall du röra ihop allt i en bunke eller någonting djupt. Blanda ris, potatis, kyckling, mandel ihop.
    7. Stek russinet snabbt tills de bara sväller upp och häll sakta över riset utan att det kommer för mycket olja. För att undvika för mycket olja stek med lite olja i en bra panna.
    8. När allt är omrört i bunken så blandar du ihop kryddorna ifall du inte har köpt färdigt biriani krydda. Du kan hälla tillbaks birianin i kastrullen för att den skall hållas varm. Vissa tycker om att koka ägg o äta med den men den traditionella är utan ägg.
    9. Smaklig rätt :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben