Argentinsk vitlöksgryta

Serverar: 4 portioner

Jag tycker att det är praktiskt med köttgrytor även om det kan ta lite tid att göra, men denna sköter sig själv på spisen mesta del av tiden.

Ingredienser

  • 400 g nötbringa
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • Saften av 1 citron
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär i jämnstora grytbitar. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Bryn löken i olja på medelstark värme. Öka värmen och låt köttet bryna med, Krydda med salt och chilipeppar. Sänk värmen och späd med buljong och citronsaft samt lägg i tomatpuré och lagerbladet. Låt sjuda på lägsta värme under lock ca 1-1½ timme eller tills köttet känns mört. Rör ner paprika vid serveringen och smaka av med salt och peppar.
    2. Serveras med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben