Jag tycker att det är praktiskt med köttgrytor även om det kan ta lite tid att göra, men denna sköter sig själv på spisen mesta del av tiden.
Ingredienser
400 g nötbringa
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
Olja till stekning
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
2 dl köttbuljong
Saften av 1 citron
4 msk tomatpuré
1 lagerblad
Instruktioner
- Putsa köttet och skär i jämnstora grytbitar. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Bryn löken i olja på medelstark värme. Öka värmen och låt köttet bryna med, Krydda med salt och chilipeppar.
Sänk värmen och späd med buljong och citronsaft samt lägg i tomatpuré och lagerbladet.
Låt sjuda på lägsta värme under lock ca 1-1½ timme eller tills köttet känns mört.
Rör ner paprika vid serveringen och smaka av med salt och peppar.
- Serveras med ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)