Chimichurri

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En argentinsk kryddblandning till grönsaker eller grillat.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin (males)
  • 3 tsk paprikapulver
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra kryddorna med olivoljan.
    2. Finhacka de färska örterna och tillsätt även dessa. Rör ned sambal, citron och pressad vitlök. Tillsätt mer olivolja om det verkar torrt. Smaka av med salt och ev mer sambal.
    3. Tänk på att kryddblandningen skall räcka för att krydda en hel maträtt. Den skall vara stark och sur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben