Flankstek med chimichurri
Chimichurri är en argentinsk sås med koriander, basilika, olivolja och chili, en slags kryddig sydamerikansk pesto. Perfekt till en köttbit.
Ingredienser
2½ dl färsk persilja
2½ dl färsk koriander
1 dl färska basilikablad
6 msk olivolja
½ dl rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
½-1 tsk chiliflingor
½ tsk svartpeppar
1 flankstek, ca 1 kg
Instruktioner
- Lägg persilja, koriander, basilikablad, olja, vinäger, vitlök, salt, spiskummin, chiliflingor och svartpeppar i en mixer och mixa till en slät puré. Lägg över hälften av chimchurrin i en skål och ställ åt sidan.
- Bred ut resten av chimchurrin på båda sidor av flanksteken. Lägg steken i en plastpåse och förslut. Låt marinera i kylen i minst en timma, helst över natten. Vänd steken då och då.
- Ta ut steken ur kylen 30 minuter innan den ska grillas. Hetta upp grillen och ta ut steken ur plastpåsen och grilla den åtta minuter på varje sida för mediumstekt.
- Låt vila fem minuter. Skiva steken tvärs över köttets fibrer och lägg upp på ett fat. Klicka över resten av chimchurrin och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)