Rotfruktsgryta pochero

Serverar: 4 portioner

Den här kött- och korvgrytan är inspirerad av en argentinsk köttgryta. Vill man göra den hetare går det bra att koka med ½ skivad röd chilifrukt.

Ingredienser

  • 600 g högrev, tärnad
  • Ca 1 l kalvbuljong
  • ½ butternutpumpa
  • 2 morötter
  • 4 potatisar, av fast sort
  • 2 gula lökar
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 klyfta spettskål
  • 3 chorizo
  • 2 dl kokta stora vita bönor
  • Färska örter t ex mejram, timjan eller persilja
  • Senaps-crémefraiche
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 krm senapsfrön, malda i mortel
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i smör. Lägg över köttet i en gryta. Täck med buljong och sjud köttet under lock tills det börjar mjukna, ca 1½ timme. Skumma av emellanåt.
    2. Skala och skär pumpan, morötterna, potatisen och löken i 3 cm stora bitar. Skär korven i 2 cm tjocka bitar.
    3. Lägg i morötter, potatis, lök och kryddorna i grytan med köttet. Koka upp och sjud i ca 10 minuter.
    4. Skär kålen i bitar och lägg i kålen och pumpabitarna i grytan. Koka ytterligare 5 minuter under lock. Lägg i chorizobitarna och vita bönor. Sjud ytterligare några minuter tills korvbitarna är varma. Drag av från plattan.
    5. Rör ihop senap och créme fraiche. Strö över malda senapsfrön och servera till grytan. Hacka färska örter och strö över.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben