Argentinsk pesto

Serverar: 4 portioner

En kall sås som passar bra till grillat eller till stekt kött eller fisk.

Ingredienser

  • 5 röda chilifrukter
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 knippa persilja
  • 1 gul paprika
  • 1 liten grön paprika
  • 5 tomater
  • 1 lime
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg tomaterna i kokande vatten 5 minuter. Ta upp dom och låt dom svalna. Ta av skalet, dela dom och ta bort kärnorna. Finhacka därefter tomatköttet.
    2. Blanda olivoljan med limesaften och lägg i de finhackade tomaterna. Finhacka därefter övriga ingredienser. Rör ner och smaka av med salt och peppar. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben