Argentinska småkakor

Serverar: 20 portioner

Detta är Argentinas nationalkala "alfajores". Kakorna är fyllda med den goda gräddiga krämen dulce de leche, är rullade i kokosflingor och omöjliga att motstå.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 250 g smör
  • 3 äggulor
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3½ dl maizena
  • 2 dl kokosflingor
  • Fyllning
  • Ca 400 g kondenserad mjölk
  • Garnering
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Sjud burken med kondenserad mjölk i en kastrull 4 timmar. Det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten, annars finns det en risk att burken kan explodera. Kolla med jämna mellanrum.
    2. Spola sedan burken med kallt vatten. Öppna inte burken medan den är varm, det kan vara farligt då mjölken är mycket het.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa socker och smör till en smet. Tillsätt äggulor, citronskal och citronsaft och vispa ihop.
    4. Blanda bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, mjöl, maizena och kokosflingor i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten och blanda till en deg.
    5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en degplatta, ca ½ cm tjock.
    6. Stansa ut 40 kakor med hjälp av ett mått eller glas, ca 6 cm i diameter. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna 5-7 minuter eller tills kakorna blivit lätt gyllenbruna.
    7. Låt kakorna svalna. Öppna burken med kondenserad mjölk. Lägg sedan ihop kakorna två och två med 1-2 tsk fyllning mellan. Bred lite fyllning på sidorna och rulla kakorna i kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Brittski 11 april 2009

    Jättegoda.... tack för receptet.

    klonte 24 april 2010

    Haha! Det är inte bara jag som prenumererar på hembakat. :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben