Detta är Argentinas nationalkala "alfajores". Kakorna är fyllda med den goda gräddiga krämen dulce de leche, är rullade i kokosflingor och omöjliga att motstå.
Ingredienser
2 dl strösocker
250 g smör
3 äggulor
Rivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3½ dl maizena
2 dl kokosflingor
Fyllning
Ca 400 g kondenserad mjölk
Garnering
1 dl kokosflingor
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Sjud burken med kondenserad mjölk i en kastrull 4 timmar. Det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten, annars finns det en risk att burken kan explodera. Kolla med jämna mellanrum.
- Spola sedan burken med kallt vatten. Öppna inte burken medan den är varm, det kan vara farligt då mjölken är mycket het.
- Sätt ugnen på 225 grader. Vispa socker och smör till en smet. Tillsätt äggulor, citronskal och citronsaft och vispa ihop.
- Blanda bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, mjöl, maizena och kokosflingor i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten och blanda till en deg.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en degplatta, ca ½ cm tjock.
- Stansa ut 40 kakor med hjälp av ett mått eller glas, ca 6 cm i diameter. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna 5-7 minuter eller tills kakorna blivit lätt gyllenbruna.
- Låt kakorna svalna. Öppna burken med kondenserad mjölk. Lägg sedan ihop kakorna två och två med 1-2 tsk fyllning mellan. Bred lite fyllning på sidorna och rulla kakorna i kokosflingor.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jättegoda.... tack för receptet.
Haha! Det är inte bara jag som prenumererar på hembakat. :D