Arrakskaka med mandel

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Den här höll jag på att få ett frieri för - när mamma hade lagat den!

Ingredienser

  • 20 sötmandlar
  • 5 bittermandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g marg/smör
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • glasyr
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1/2 essensflaska arrak
  • vatten
  • Instruktioner

    Smält margarinet/smöret och låt det svalna. Slå i 1 ägg och mjölken. Blanda väl med de torra ingredienserna. Häll i smord och bröad form. Grädda i 150 grader ca 1 timme - kolla med sticka att den är klar! Låt kakan vila i formen i ca 5 min innan du stjälper upp den. Bred på glasyren - den ska vara ganska lös i konsistensen.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben