Åsas chokladkola

Serverar: 75 portioner

Ett recept jag fick av min arbetskamrat Åsa. Hon hade blivit bjuden på kolan i helgen och blev väldigt förtjust i den.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk kakaopulver
  • 3 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk glykos (finns på apoteket)
  • Instruktioner

    1. Smält smör eller margarin i en stor kastrull och rör ned övriga ingredienser.
    2. Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125° eller tills ett prov i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula.
    3. Rör om då och då under kokningen.
    4. Häll upp smeten i en välsmord, liten långpanna eller 2-3 avlånga kakformar. Låt kolan kallna.
    5. Skär eller klipp kolan i bitar och linda in dem i smörpapper.
    6. Häll det sista, som skrapas ur kastrullen, på en tallrik. Det sockrar sig snabbt i det sista skrapet och sprider sig sedan till hela kolan.
    7. God Jul!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben