Åsas gottiga müsli

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är min egen version av hemmagjord müsli. Så god och så enkel!

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl blandade hela linfrön, krossade linfrön och sesamfrön
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 vaniljstång
  • 4 msk vatten
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Ta en stor skål och blanda alla torra ingredienser. Blanda vatten, frön från vaniljstången och honung och häll detta över de torra ingredienserna. Rör om. Häll ut allt i en långpanna. In i ugnen, 175 grader, ca 20-25 minuter. Rör om flera gånger under tiden. Låt svalna och häll sedan över i en burk med lock.
    2. Müslin kan varieras med tex torkad frukt, russin, olika sorters nötter, frön och gryn. Man kan också blanda vattnet med tex råsocker istället för honung.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben