Asiatisk lax i ugn med avokadokräm

Serverar: 4 portioner

Saftig lax med en marinad av chili, lime och ingefära som serveras med en ljuvlig avokadokräm med lite sting i sig.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé i bit
  • Marinad
  • 1 msk finhackad chilifrukt
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk finriven ingefära
  • Avokadokräm
  • 2 avokador
  • 1 msk wasabi, från tub
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 krm salt
  • Gurk- och blomkålssallad
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 gurka, ca 400 g
  • ½ blomkål, ca 350 g
  • 3 tsk socker
  • 1½ tsk risvinäger
  • 1½ msk färskpressad limejuice
  • 0.75 tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • Servering
  • Basmatiris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och låt stå.
    3. Dela, kärna ur och gröp ur köttet från avokadorna. Gaffelmosa eller mixa wasabi, limejuice och salt.
    4. Ställ in laxen i ugnen ca 15 minuter, tills den är klar. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.
    5. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Skala gurkan och ansa blomkålen. Hyvla gurka och blomkål tunt med osthyvel eller mandolin.Rör ihop socker, risvinäger, limejuice, salt och peppar. Blanda med det hyvlade och strö sesamfröna över.
    6. Servera laxen med avokadokrämen, gurk- och blomkålssalladen och basmatiris.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben