Asiatisk lax med sesamfrön, ingefära & soja

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Väldigt god laxrätt med asiatisk touch som ger ca 570 kcal/port

Ingredienser

  • 3 dl ris, fungerar bäst med jasminris eller basmatiris
  • 4 bitar laxfilé (à 125 g), frysta, tinade går bra
  • 1 msk olja som tål stektemperatur (t ex raps-, oliv-, sesam-)
  • ½ gurka
  • 1 knippa salladslök
  • 2 lime
  • SOJASÅS
  • 1½ dl japansk soja
  • 1 tsk finstrimlad färsk ingefära eller 2-3 tsk mald
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk färskpressad lime- eller citronsaft
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Blanda alla ingredienser till sojasåsen, rör tills sockret lösts upp.
    3. Stek laxen i 1 msk olja 2 min per sida, om laxen har skinn så börja med den sidan. Häll över sojasåsen och låt småputtra 4 min.
    4. Lyft upp laxen på ett fat. Häll såsen över.
    5. Skala och kärna ur gurkan, skär den i stavar. Skala och strimla salladslöken. Halvera limen.
    6. Servera laxen med ris, gurka, salladslök och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben