Aubergine- och böncurry

Serverar: 4 portioner

Hetta, syra, sötma och sälta - den här currygrytan har allt!

Ingredienser

  • 600 g aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g kokta svarta bönor
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 2 krm cayennepeppar
  • 800 g hela tomater på burk
  • ½ dl hackad, rostad sötmandel
  • Rapsolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering
  • Matyoghurt
  • Mango chutney
  • Färsk mynta
  • Naanbröd
  • Instruktioner

    1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i cm-stora tärningar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna i 2 msk olja i en stor stekpanna några minuter.
    2. Tillsätt auberginen och stek tills den har fått lite färg. Rör ner tomaterna och 2 dl vatten. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Tillsätt bönorna. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med 1½ tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Toppa curryn med mandel. Servera med matyoghurt, mango chutney, mynta och naanbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben