Aubergine- och köttfärsfyllda bröd med oliver och yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Överraskande goda!

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • ¼ burk Apetina herbes de provence
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ½ gurka
  • 2 tomater
  • ½ rödlök
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 pkt libanesiskt pitabröd
  • ½ liten burk Kalamataoliver (ca 1 dl)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skiva aubergine på längden i ½ cm tjocka skivor, lägg dem på en skärbräda och strö över lite salt på båda sidorna. Låt ligga ca 20 minuter så att saltet drar ut vätskan.
    2. Mosa undertiden fetaosten inklusive lite av marinaden som osten ligger i i matlagningsyoghurten. Ställ kallt.
    3. Skär gurka, tomat och lök i lagom stora bitar för att stoppa i bröden.
    4. Bryn köttfärsen i lite olja och krydda med 1 tsk spiskummin, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rör ner 2 msk tomatpuré och 1 dl vatten. Låt koka ihop och ta sedan bort köttet från plattan.
    5. Torka av aubergineskivorna med lite hushållspapper så att vätskan försvinner och stek dem i lite olja, gärna i grillpanna.
    6. Servera köttfärs, aubergine, grönsaker och oliver tillsammans med yoghurtsåsen och pitabröden.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben